Viaró ARTS

La bellesa a través de l'art

Viaró ARTS

La bellesa a través de l'art

Festa de Nadal

La Festa de Nadal es una representació del que treballem durant tot l’any en el Programa d’ARTS de Viaró. Un espectacle musical viscut per tots els professors i alumnes i que és un regal per a les famílies del Col·legi. 

Història dels 25 anys dels musicals

La Fiesta de Navidad se una representación del que trabajamos durante todo el año en el Programa de ARTES de Viaró. Un espectáculo musical vivido por todos los profesores y alumnos y que es un regalo para las familias del Colegio.

Historia de los 25 años de musicales

Totes les Festes de Nadal

Des de 1992 la Festa de Nadal de Viaró és una història musical amb la participació en escena de tots els alumnes del col·legi.
Desde 1992 la Fiesta de Navidad de Viaró es una historia musical con la participación en escena de todos los alumnos del colegio.
Des de 1995 les lletres de totes les cançons són originals i cantades pels alumnes i personal de Viaró.
Desde 1995 las letras de todas las canciones son originales y cantadas por alumnos y personal de Viaró.
Des de 2021 tota la música és composta i interpretada per alumnes, personal de Viaró i alumni, i els actors i cantants interpreten en directe.
Desde 2021 toda la música está compuesta e interpretada por alumnos, personal de Viaró y alumni, y los actores y cantantes interpretan den directo.
L’any 1608 al Japó el sacerdot navarrès Francisco de Ponce salva un nadó, Aratani Saku, d’un terratrèmol (i posterior tsunami). Els dos són duts a Europa, on Saku serà acollit i educat per una família catòlica d’Amsterdam. De Ponce serà l’encarregat de transmetre al petit Saku la llengua, la fe cristiana i les tradicions dels seus avantpassats. Al cap d’uns anys, però, el mossèn se’n torna al Japó -en un moment de màxim perill per la persecució religiosa- i Saku s’haurà d’enfrontar tot sol a una nova realitat que posarà a prova tot el que creu, el que sap i el que desitja.
 
Prenent com a punt de referència “Qualsevol nit pot sortir el sol” (la Festa de Nadal de 1997, que girava a l’entorn dels contes i la importància de la lectura i tenia com a protagonista un llibre en blanc) enguany hem desenvolupat una història on un llibre n’és també una peça clau però en un context i amb un argument completament diferents. “Aratani Saku” —la 31a festa de Nadal de Viaró i la 28a cantada pels nostres alumnes i personal de Viaró— ens parla sobretot de tot allò que ens dona identitat. Però també és una història que parla de fe, de perseverança, d’acceptació i de valentia en un context històric tan real com dramàtic: els cristians del Japó del segle XVII.
El año 1608 en Japón, el sacerdote navarro Francisco de Ponce salva a un bebé, Aratani Saku, de un terremoto (y posterior tsunami). Los dos son llevados a Europa, donde Saku será acogido y educado por una familia católica de Ámsterdam. De Ponce será el encargado de transmitir al pequeño Saku la lengua, la fe cristiana y las tradiciones de sus antepasados. Pero, al cabo de unos años, el sacerdote vuelve a Japón -en un momento de máximo peligro por la persecución religiosa- y Saku se tendrá que enfrentar a solas a una nueva realidad que pondrá a prueba todo lo que cree, lo que sabe y lo que desea.
 
Tomando como punto de referencia “Qualsevol nit pot sortir el sol” (la Fiesta de Navidad de 1997, que giraba entorno de los cuentos  y la importancia de la lectura y tenía como protagonista un libro en blanco) este año hemos desarrollado una historia donde un libro es también una pieza clave pero en un contexto y con un argumento completamente diferentes. “Aratani Saku” —la 31ª fiesta de Navidad de Viaró y la 28ª cantada por nuestros alumnos y personal de Viaró— nos habla sobre todo de aquello que nos procura identidad. Pero también es una historia que habla de fe, de perseverancia, de aceptación y de valentía en un contexto histórico tan real como dramático: los cristianos de Japón del siglo XVII.
Portada_FestaNadal-25
2018 - Compte enrere
Portada_FestaNadal-23
2017 - I d'un sí perquè t'estimo
Portada_FestaNadal-22
2016 - Història d'una estima infinita
Portada_FestaNadal-21
2015 - Zas!
Portada_FestaNadal-20
2014 - Twenty
Portada_FestaNadal-19
2013 - Llum
Portada_FestaNadal-18
2012 - La Creu de Plata
Portada_FestaNadal-17
2011 - The Brothers
Portada_FestaNadal-16
2010 - Herois
Portada_FestaNadal-15
2009 - Smile!
Portada_FestaNadal-14
2008 - Fes-te de Nadal
Portada_FestaNadal-13
2007 - Ivan el bonàs
Portada_FestaNadal-12
2006 - Wear my hat
Portada_FestaNadal-11
2005 - Un Nadal en miniatura
Portada_FestaNadal-10
2004 - Nit de Reis
Portada_FestaNadal-9
2003 - Els Pastorets de Viaró
Portada_FestaNadal-8
2002 - Àngels S.A.
Portada_FestaNadal-7
2001 - Pirates
Portada_FestaNadal-6
2000 - Moràvit, un califa amb idees
Portada_FestaNadal-5
1999 - Caram! No hi ha festa
1998 - Fem teatre!
Portada_FestaNadal-3
1997 - Qualsevol nit pot sortir el sol
Portada_FestaNadal-2
1996 - Un Nadal de tot l'any